Wszystko o Slot cars - tory samochodowe w skali 1:43 i 1:32 oraz 1:24. Carrera GO, Carrera Digital 143 i Carrera Digital 132, Scalextric, Ninco itp. Tor wyścigowy dla hobbysty i początkującego
Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Witaj na forum torysamochodowe.pl!
Forum zostało zaktualizowane do najnowszej wersji oraz wprowadziłem kilka mechanizmów ochrony forum przed spamem.
Mam nadzieję, że teraz będziesz mógł używać forum w sposób prosty i bezproblemowy.
Tematy związane z samochodami, ich przebudową, naprawą. Tu możesz się podzielić doświadczeniami z przebudową samochodów, tworzeniem nowych oraz ich tuningiem.
Dziś czekała na mnie paczka ze strukturą ASFALTU na powierzchnie do gablotki , przy okazji kupiłem także ŚNIEG do mojej dioramy CARRERA GO !!! ( będzie cała makieta zimowa ). Zobaczymy jak ASFALT się sprawdzi na gablocie, jeśli tak to całe torowiska będą tym malowane
DeathThorn pisze:nie
nie przesadzajmy , nie planuje aut zostawiac w gablocie przez 10 lat
No myślę .
Ja w każdym razie mam takie doświadczenie, że jak samochód postoi na płaskim przez dłuższy czas (po sezonie) i jest ciepło, później zimno itp. to tworzy się tzw. kapeć. Czyli opona na styku z podłożem się wypłaszcza. Takim samochodem nie da się jeździć bo zaczyna "terkotać" i trzeba wymienić oponę.
Ale jak dotychczas trzymałeś samochody? W gablotkach Carrery, czy tak luzem? Jeśli w gablotkach to tam jest taka podstawka. Ciekawe dlaczego?
Patrząc na inne gablotki/witrynki, często nie mają takich podstawek (ale niektóre mają), więc może też tak będzie działać.
Pozdaaaaaawiam Petrus
----------------------------------------
"Wcale nie trzeba być szybkim, aby być pierwszym"