Zapraszam do subskrybcji kanału na YouTube SLOT CAR HOBBY LINK DO KANAŁU.
Dzięki temu będziesz informowany na bieżąco o nowych filmach. Znajdziesz tam informację dotyczącą torów wyścigowych, instrukcji, prezentacji i ciekawostek.
Oczywiście im więcej subskrypcji to więcej motywacji do tworzenia nowych filmów :-).
Dziękuję!

Podłączenie do PC

Jeden z najlepszych programów do prowadzenia wyścigów slotcars. Zawiera możliwość definiowania różnych ekranów, dźwięków i statystyk. Można również rozszerzyć funkcjonalność programu w oparciu o dodatkowe czujniki lub efekty za pomocą USB-BOX.
Ferag
Starter
Starter
Posty: 17
Rejestracja: 17 lut 2016, 20:08
Lokalizacja: Islandia

Podłączenie do PC

Post #1 autor: Ferag » 21 mar 2016, 16:05

Czy może ktoś opisać co potrzeba żeby użyć oprogramowania z PC ?
Wiem że np Cocpit XP jest sprzedawany z jakimś kablem. I to podobno wystarczy.
Czy moge mieć PC unit żeby użyć Cocpit XP i inne oprogramowanie np HSS. A może wystarczy tylko ten kabelek od Cocpit XP.
W trzech słowach poproszę. Za pomocą czego łączy się PC z Control unit ? Co będzie najbardziej uniwersalne pasujące do każdego softu.

Irek RC
Starter
Starter
Posty: 15
Rejestracja: 10 wrz 2015, 10:42
Lokalizacja: Ludwikowice Kłodzkie
Kontaktowanie:

Re: Podłączenie do PC

Post #2 autor: Irek RC » 21 mar 2016, 20:15

Witaj Ferag,

Najlepiej kupić PC Unit Carrery. W zestawie masz dekoder wraz z kablem USB podłączanym do CU oraz płytę z oprogramowaniem Carrery, X-laps v.1.22.
U mnie PC unit działa z Cockpit-XP i HSS rms, a także Ultimate Racers 3.0 (demo).
____________
pozdrawiam
Irek RC

...nawet z pozoru najdziwaczniejsza, najskromniejsza pasja jest czymś bardzo, ale to bardzo cennym.

Awatar użytkownika
Petrus
Administrator
Administrator
Posty: 869
Rejestracja: 18 gru 2013, 11:01

Re: Podłączenie do PC

Post #3 autor: Petrus » 21 mar 2016, 23:46

Witaj,

Pytanie czy chcesz używać tych wszystkich programów. Najlepiej jest skupić się na jednym. Jest to również związane z kosztami (PC Unit + Cockpit + Ultimate Racers). Oczywiście taka konfiguracja jest najlepsza bo ma się wszystko :D :D .

Moim zdaniem Cockpit-XP daje największe możliwości (ale jest po niemiecku) i można go kupić razem z kabelkiem USB. Potrzebujesz do tego tylko Control Unit.
Pozdaaaaaawiam :-)
Petrus
----------------------------------------
"Wcale nie trzeba być szybkim, aby być pierwszym"

Ferag
Starter
Starter
Posty: 17
Rejestracja: 17 lut 2016, 20:08
Lokalizacja: Islandia

Re: Podłączenie do PC

Post #4 autor: Ferag » 22 mar 2016, 18:37

Czyli jeśli mam PC Unit Carrery to każdy program odpalę bez zbędnych kabli ?
A co powiecie o tym urządzeniu z Bluetooth CARRERA DIGITAL 132/124 - APPCONNECT 30369 ?
Z tego co widziałem na YouTube to fajny ten soft nie ma tam żadnych wodotrysków ale fajnie to wyglada. No i zaleta żadnych kabelków. Może w niedługim czasie ktoś zrobi jakiś inny soft do tego urządzenia nawet płatny fajnie by było napewno chętnych by nie brakowało.

Awatar użytkownika
kempol
Mistrz kierownicy
Mistrz kierownicy
Posty: 398
Rejestracja: 11 kwie 2015, 23:55
Lokalizacja: Warszawa/Tarnowskie Góry

Re: Podłączenie do PC

Post #5 autor: kempol » 23 mar 2016, 13:12

Ferag pisze:Czyli jeśli mam PC Unit Carrery to każdy program odpalę bez zbędnych kabli ?

Tak, dzięki kabelkowi z zestawu Carrera PC Unit połączysz się z każdym programem do obsługi wyścigów.

Ferag pisze:A co powiecie o tym urządzeniu z Bluetooth CARRERA DIGITAL 132/124 - APPCONNECT 30369 ?

Urządzenie fajne, ale nie wszystkie programy z nim współpracują np. HSS.
Jeżeli chodzi o sam soft Carrery to wersja na IOS dużo lepsza niż na android.
Z fajnych programów działających na appconnect godny polecenia jest SmartRace.

Jeszcze jedno, dzięki temu urządzeniu możesz zaktualizować soft CU.

Generalnie, i tak najlepszym rozwiązaniem pozostaje Cocpit-XP lub HSS.
Pozdrawiam
Kempol

-.- --- -.-. .... .- -- / -.-. .. ..-.. / .- -. .. ..-

"Ci którzy chcą szukają sposobu, ci którzy nie chcą szukają powodu"

Ferag
Starter
Starter
Posty: 17
Rejestracja: 17 lut 2016, 20:08
Lokalizacja: Islandia

Re: Podłączenie do PC

Post #6 autor: Ferag » 23 mar 2016, 15:02

Dzięki za wytłumaczenie łopatologicznie wszystkich zagadnień związanych z oprogramowaniem. Narazie rodzinka z polski wysłała mi appconnect pobawię się trochę to obadam na własnej skórze co i jak.
Ps. Nawet nie wiedziałem ze są juz inne programy jak np. SmartRace,który właśnie kupiłem i można dzięki temu urządzeniu z nich korzystać na iOS.

cyberneticus
Starter
Starter
Posty: 5
Rejestracja: 21 lip 2016, 09:03

Re: Podłączenie do PC

Post #7 autor: cyberneticus » 21 lip 2016, 09:11

Czy app connect bluetooth działa z każdym control unit czy muszę mieć model dedykowany?

Awatar użytkownika
kempol
Mistrz kierownicy
Mistrz kierownicy
Posty: 398
Rejestracja: 11 kwie 2015, 23:55
Lokalizacja: Warszawa/Tarnowskie Góry

Re: Podłączenie do PC

Post #8 autor: kempol » 21 lip 2016, 09:50

Działa z każdym CU.
Pozdrawiam
Kempol

-.- --- -.-. .... .- -- / -.-. .. ..-.. / .- -. .. ..-

"Ci którzy chcą szukają sposobu, ci którzy nie chcą szukają powodu"

cyberneticus
Starter
Starter
Posty: 5
Rejestracja: 21 lip 2016, 09:03

Re: Podłączenie do PC

Post #9 autor: cyberneticus » 21 lip 2016, 10:35

image.jpg

Awatar użytkownika
kempol
Mistrz kierownicy
Mistrz kierownicy
Posty: 398
Rejestracja: 11 kwie 2015, 23:55
Lokalizacja: Warszawa/Tarnowskie Góry

Re: Podłączenie do PC

Post #10 autor: kempol » 21 lip 2016, 10:49

To nie jest Control Unit, to jest Balck Box.
Pozdrawiam
Kempol

-.- --- -.-. .... .- -- / -.-. .. ..-.. / .- -. .. ..-

"Ci którzy chcą szukają sposobu, ci którzy nie chcą szukają powodu"

cyberneticus
Starter
Starter
Posty: 5
Rejestracja: 21 lip 2016, 09:03

Re: Podłączenie do PC

Post #11 autor: cyberneticus » 21 lip 2016, 12:03

Dziękuje za odpowiedz. Mam jeszcze panel z ekranem LCD można na nim ustawić ilość okrążń itp. Możesz napisać czego potrzebuję do podpięcia blutooth?

Awatar użytkownika
kempol
Mistrz kierownicy
Mistrz kierownicy
Posty: 398
Rejestracja: 11 kwie 2015, 23:55
Lokalizacja: Warszawa/Tarnowskie Góry

Re: Podłączenie do PC

Post #12 autor: kempol » 21 lip 2016, 12:46

Będziesz potrzebował:

Control Unit
DIGITAL 132
Art. nr. 20030352
cu.jpg
Pozdrawiam
Kempol

-.- --- -.-. .... .- -- / -.-. .. ..-.. / .- -. .. ..-

"Ci którzy chcą szukają sposobu, ci którzy nie chcą szukają powodu"

cyberneticus
Starter
Starter
Posty: 5
Rejestracja: 21 lip 2016, 09:03

Re: Podłączenie do PC

Post #13 autor: cyberneticus » 21 lip 2016, 12:51

Wielkie dziękuje. :)

cyberneticus
Starter
Starter
Posty: 5
Rejestracja: 21 lip 2016, 09:03

Re: Podłączenie do PC

Post #14 autor: cyberneticus » 21 lip 2016, 20:24

Już kupiłem :)

wilku
Ścigant
Ścigant
Posty: 104
Rejestracja: 28 gru 2016, 06:48
Lokalizacja: Konin

Re: Podłączenie do PC

Post #15 autor: wilku » 28 gru 2016, 07:43

Wczoraj pomyślnie przetestowałem podłączenie CU do PC za pomocą kabelka który zrobiłem zainspirowany tym postem
http://www.frank-durr.de/?p=51

Działa oprogramowanie Carrery oraz HSS, nie przetestowałem jeszcze Cocpit xp bo raz że niemiecki u mnie całkowicie nie leży a jakiekolwiek próby zlokalizowania wersji angielskiej nie przyniosły efektu to sobie w chwili obecnej daruję, tym bardziej że nie mam jeszcze pit-stopu.

Ogólnie polecam samemu pokombinować bo za cenę PC-Unit mam dodatkowe auto na torze.


Wróć do „Cockpit-XP”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości